“Motorul International al Anului” 2012 este Ford

Motorul EcoBoost de 1,0 litru produs de Ford Motor Company la Craiova si montat pe modelul Focus si B-Max a fost declarat “Motorul Internaţional al Anului 2012”.

Cea de a 14-a editie a International Engine of the Year Awards (IEOTYA) a nominalizat pe primul loc propulsorul Ford. Este prima data cind Ford cistiga premiul „Motorul internaţional al anului” de 13 ani de cind fiinteaza acest premiu si chiar mai mult decit atit motorul EcoBoost de 1,0 litru a fost punctat cu cel mai mare scor din istoria premiilor.

“Ne-am propus standarde incredibil de inalte atunci cind am inceput să concepem acest motor”, a declarat Joe Bakaj, vicepresedinte Ford, Global Powertrain. Acesta a mai adaugat: “Am vrut să oferim o economie de combustibil incredibila, performanta surprinzatoare, silentiozitate si rafinament – si toate acestea sa fie asigurate de un motor foarte mic, in trei cilindri.”

Ford Romania a demarat productia noului motor la uzina din Romania la inceputul lunii trecute, iar anul acesta va asambla aici aproximativ 30.000 de motoare.

Pina in 2015 Ford va produce 800.000 de motoare EcoBoost de 1,0 litri in Romania si Germania, dar preşedintele Ford România, Jan Gijsen, a mentionat ca nu pate estima cite vor fi produse in Romania.

Comments:2

  1. Performantele sunt incredibile pentru un motor de numai un litru cu 3 cilindri chiar si pentru varianta de putere maxima cu turbina:
    – Ford Focus cu motor FOX GTDI 1.0l: 125HP, 180Nm / 1400rot/min, 4,9l/100km, in plus emisiile sunt aproape ca ale unui hibrid: CO2_114g/100km.
    In total a castigat 3 premii: cel mai bun motor, cel mai bun nou motor, cel mai bun motor sub un litru si locul 2 la Green Engine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *