La Multi Ani!

“Voi face o masina pentru toata lumea. Va fi suficient de incapatoare pentru familie, dar destul de simpla pentru ca proprietarul sa o foloseasca si sa o ingrijeasca. Va fi construita din cele mai bune materiale, de catre cei mai buni oameni, dupa cele mai simple proiecte pe care ingineria moderna le ofera. Dar va fi suficient de ieftina incat orice om cu un salriu bun sa si-o permita si sa se bucure alaturi de familia lui de binecuvantarea orelor de bucurie petrecute in natura.”

Asa a anuntat Henry Ford aparitia modelului T. Ceea ce avea sa urmeze simbolizeaza nasterea productiei de automobile pentru toata lumea. Aveau sa urmeze 15 milioane de unitati dintr-un model ce reprezinta geneza actualei industrii auto.

Desi este arhicunoscut citatul “clientul poate avea masina in orice culoare atat timp cat este culoarea neagra”, nu toate Fordurile Model T au fost negre. Aceasta politica (a unei singure culori) a fost implementata in 1914. Pana atunci se putea opta si pentru alte culori cum ar fi rosu, verde, gri sau albastru.

Daca ne intoarcem in timp cu o suta de ani, putem sa ne imaginam cum cineva mergea la o reprezentanta Ford (da, erau pe acea vreme reprezentate Ford) si isi cumpara un Ford Model T Speedster verde. Bucuria respectivului de la acea data o putem completa noi, dupa o suta de ani, la Zilele Club Ford 2012 cand vom avea ocazia sa admiram acel Ford Model T Speedster.

Bogdan Dumitrescu

Comments:1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *