Despre interioare

Inginerii Ford zgârie, agață și întind toate materialele care ajung în interiorul unui vehicul pentru a se asigura că sunt durabile și adecvate pentru o utilizare pe termen lung de către client. Țesăturile utilizate în interiorul modelelor Ford sunt colorate cu substanțe cotidiene precum cafeaua fierbinte, sucuri și pământ pentru a evalua cat de bine pot fi acestea curățate, testând rezistența lor la pătare. O echipă de examinatori miros diferite mostre de materiale folosite în interiorul Fordurilor și le categorisesc pentru a ajuta inginerii sa realizeze interioare cu un miros perceptibil, dar nu deranjant.

Pe tot parcursul vieții unui vehicul, este inevitabil ca materialele din mașină sa nu prezinte semne de uzură sau distrugere. Imaginați-vă doar frecventele așezări pe scaunele din mașina, sprijinirile pe cotiere, prinderile volanului și apăsările butoanelor: ce face Ford pentru a se asigura că toate vehiculele pot face fata acestor provocări?

Pentru a ajuta la garantarea durabilității acestor suprafețe din țesătură, piele și plastic, inginerii Ford supun toate materialele folosite în interiorul mașinii la o serie de teste meticuloase în care acestea sunt întinse, zgâriate, agățate, mirosite și chiar stropite cu substanțe grase, pământ și cafea fierbinte, scopul fiind de a vedea modul în care materialele vor rezista testului timpului.
stretch

Aceste teste sunt efectuate pentru a asigura ca este nevoie de mult mai mult decât vărsarea unei cești de cafea sau trecerea accidentala a unei margini ascuțite pentru a distruge aceste materiale. Printre încercările neobișnuite la care sunt supuse materialele Ford se numără:

  • Testul de zgârieturi, implica folosirea a cinci degete metalice, cu încărcări de la 2N la 10N, pentru a zgâria mostre din diferite materiale plastice pentru a determina cat „abuz” pot indura;
  • Testul solului si curățării determina cat de bine pot fi curățate tapițeriile după murdărirea acestora cu diferite substanțe, testând, per ansamblu, rezistenta la pătare;
  • Testul de rezistenta la vopsirea prin transfer, pune in contact materiale de diferite culori (de exemplu, blugi) cu piele de pe scaunele din mașina pentru a observa daca rămân pete;
  • Testul buzduganelor consta in rotirea de 600 ori a unor mostre de material textil sub acțiunea unor mingi metalice țepoase, pentru a determina rezistenta materialului la uzare.
  • În plus, o echipă de examinatori miros diferite mostre de materiale folosite în interiorul vehiculelor Ford și le cataloghează, pentru a ajuta inginerii sa obțină interioare care sunt libere de mirosuri deranjante.

    După eforturile de îmbunătățire a calității si durabilității interioarelor, Ford a primit acreditarea oficiala privind protecția împotriva reacțiilor alergice pentru gama sa de vehicule – inclusiv pentru modelele Ka, Fiesta, Focus, C-MAX, Mondeo, S-MAX şi Galaxy. Certificarea a fost oferită de către TUV, autoritatea germană în materie de standarde, în urma unei serii de teste riguroase, şi confirmă faptul că interiorul tuturor vehiculelor Ford reduce la minim riscul de reacții alergice. Gama de vehicule Ford cu protecție anti-alergenică a primit, de asemenea, aprobarea oficială din partea Fundaţiei Britanice de Alergologie (BAF) şi a Centrului European al Fundației pentru Cercetarea Alergiilor (ECARF).

    Faceți clic pe linkurile de mai jos pentru a vedea aceste teste în acțiune:

    Comments:0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *