B-MAX fata in fata cu … “reactiunea”

Acum citeva zile s-a intimplat la Koln un eveniment numit Ford B-MAX Safety Forum.

La acest eveniment au luat parte circa 30-40 jurnalisti din Europa – jurnalisti auto și nu numai – care au fost invitati la Ford Crash Test Centre din Koln pentru a asista la un crash test lateral cu noul B-MAX.

Impresiile au fost destul de puternice si din cele ce am aflat multa lume a fost placut surprinsa de ceea ce a vazut.

Acest test a fost asteptat de multa lume iar scepticii erau cei care ar fi vrut sa il vada cit mai de aproape. De ce? Simplu: sa fii la fata locului si sa vezi cum reactioneaza un B-MAX in cazul unui impact lateral la o viteză de 50 km/h in conditiile in care stilpul de sustinere lateral lipseste este chiar si pentru un sceptic ceva deosebit si uimitor.

La fel de interesante sint si sistemele inovtive Active City Stop si SYNC: primul fiind un sistem care opreste automat masina cind apare un obstacol in fata acesteia (la o viteza sub 30km/h) si al doilea anunta automat serviciul 112 in cazul unnui accident furnizaint acestora inclusiv coordonatele GPS ale locului accidentului.

Mai multe detalii gasiti pe site-ul oficial Ford B-MAX Safety Forum, pe blogurile jurnalistilor din România care au participat si au scris despre acest eveniment: Adrian Ciubotaru, Cristi Dorombach și Vali Damian precum si in filmuletul oficial atasat.

Comments:0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *