Guest Post Stelian Muscalu: Ford S Max – între prima impresie și vacanța cu el

Ziua bună,

Am să încerc să mă prezint deşi cred că o parte dintre voi mă cunoaşte ca fiind băiatul cu cifrele care mai apare şi pe la TV. Slavă Domnului, de această dată nu despre economie vorbim (sau cine ştie dacă aducem vorba de carburanţi…), ci despre maşini. Maşini bune, de la mărci consacrate, cu dotări premium şi o mulţime de găselniţe noi şi inovative.

Prima impresie

Îmi plac maşinile, dar nu la nivelul de mecanică „fină”. Îmi place să le privesc, să le conduc, să le compar mai ales din prisma sentimentului pe care fiecare autoturim ţi-l poate da.
Una dintre maşinile asupra cărora m-am oprit la un moment dat a fost S Max. Vă spun sincer că nu a fost un model care să-mi atragă atenţia. Însă am avut şansa să-l testez într-un concediu, timp de 5 zile şi puţin peste 1000 de km. M-am îndrăgostit instant de el.

Vacanţă all inclusive şi la drum

A fost pentru prima dată când am reușit să-mi iau toată familia și ceva în plus, fără să am probleme cu depozitarea bagajelor. Da, spațiul de depozitare este unul dintre punctele forte ale acestei mașini. Poți ajunge la 2000 de l cu banchetele rabatate. Dincolo de portbagaj, deși este o mașină destul de mare, se conduce extrem de ușor.

Tehnologie şi inovaţie marca Ford

Este pentru prima dată când am văzut cum funcționează farurile astea adaptive, cum lumina ocolește la propriu mașinile care vin din față dar și mașinile care sunt pe același sens de mers. În interior navigaţia raspunde foarte bine comenzilor. Vorbim de SYNC2 cu display touchscreen de 8 inch, care este interfaţă pentru tehnologia încorporată.

Mașina are mai multe variante de echipare inclusiv varianta 4×4 oferită pe motorizările Diesel 2.0 TDCi 150, cutie manuală şi 2.0 TDCi 180CP, cutie Powershift. Aceasta din urmă fiind varianta pe care eu am testat-o. După 1000 de km parcurși în proporție de 70% extraurban și 30% urban, cu 6 persoane în mașină și portbagajul full, am obținut un consum de 8,7%.

Mai multe detalii aveți în film.
Vizionare plăcută!

Comments:0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *