Lansare B-MAX in Romania

Ford a lansat astăzi în România noul B-Max. Lansarea a avut loc la la Muzeul National de Arta Contemporana (MNAC) in Bucuresti si s-a dorit a fi inovativa si surprinzatoare. Numarul de “magie” facut de Andi Moisescu, MC-ul evenimentului, a fost incununat de succes si cele doua modele aduse acolo pentru prezentare si-au facut aparitia. Au urmat citeva prezentari mai mult sau mai putin tehnice pentru ca mai apoi sa trecem la “pipait”, asezat, controlat si admirat ultima realizare a ovalului albastru.

Sub umbrela inovativa, Ford a pregatitt pentru B-MAX o gama de motorizări extrem de gene

roasă care incearca să multumeasca fiecare gen de public.

Entry-level-ul va fi asigurat de un motor aspirat, de 1.4 litri şi 90 de cai putere. Vedeta este insa propulsorul de 1.0 litri, disponibil în doua versiuni de putere, una de 100 şi una de 120 cai putere, ultima urmând sa se produca la Craiova. Dieselul este reprezentat de doua motoare TDCI, unul de 1.5 litri 75 de cai si unul de 1.6 litri 95 de cai. Ford se mindreste cu cea mai bună eficienta pe acest segment: consumul motorului 1.0 Ecoboost de 120 de cai este de 4.9 litri/100 de km, iar dieselul de 1.6 TDCI coboara pina la 4 litri/100 de km.

In cadrul conferintei de lansare, oficialii Ford au anuntat ca B-Max

va avea un pret special pentru Romania: 13.400 de euro (TVA inclus) pret de pornire, pentru versiunea de 1.4 litri si 90 de cai putere si echiparea Ambiente ce va include ca dotari standard: jante de otel de 15 inch, geamuri electrice fata si spate, ESP, airbaguri pentru pasagerii fata si cortina. Pentru cei care vor plasa 0 comanda pina in septembrie B-MAX vine cu un cadou de circa 1000 EUR constind in aer conditionat manual şi radio CD cu MP3. Pentru o echipare mai pretentioasa sau exclusivista se poate alege intre variantele Trend si Titanium, cu un pret de plecare de 14.150 de euro respectiv 16.500 EUR.

Dieselul 1.5 TDCI se va gasi direct cu nivelul de echipare Trend la 15.650 de euro in timp ce versiunea mai puternic, 1.6 TDCI, va avea un pret de pornire de 17.650 de euro şi poate fi gasita si cu echipare Titanium. Motorul 1.0 EcoBoost de 120 de cai cu sistem start-stop si acelasi nivel de echipare Titanium ajunge la 16.900 de euro cu TVA.

B-MAX este o masina ce se doreste a fi de familie asa cum ne-au lasat sa intelegem cei care au facut prezentarile. Pentru aceia dintre voi care iubesc gageturile acest monovolum este plin de surprize si extrem de grijuliu cu pasagerii sai: stie sa frineze singur cind v-ati apropiat prea mult de masina din fata iar in caz de accident stie sa apeleze sistemul de urgenta 112.

Astept cu nerabdare sa vad in iunie “JOB#1” cum i-au spus reprezentantii Ford primei masini care va iesi pe poarta fabricii din Craiova.

Comments:0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *